Anders Boson

ANDERS BOSON 

Många förvånades när Anders Boson hoppade av popsensationen Fibes, oh fibes! för att satsa på sin egen musik – ända tills man lyssnade på den finstämda debuten ”Don’t let me go” som släpptes 2010.
Recensenterna gav tummen upp och konstaterade att svensk popmusik genom Anders Boson fått en ny och helt unik röst – hans innerliga vandringar mellan pop och jazz var något man inte hört förut.
Den 21:a april släpper Anders Boson äntligen ny musik genom förstasingeln/videon ”Prelude” från kommande skivan ”New beginnings” som släpps senare i år.
Precis som låttiteln antyder så är denna skälvande pianoballad en presentation av vad som komma skall – det kommer med andra ord inte hållas igen med starka känslor, smäckra pianon eller vindlande stråkarrangemang när det nalkas skivsläpp senare i år. Anders Boson går sin vana trogen sin egen musikaliska väg – har man inte upptäckt hans musik innan är det hög tid nu!
Tillfälle ges i samband med releasen den 21:a april då Anders Boson bjuder in till en exklusiv mini-spelning på KOM Bar i Göteborg tillsammans med pianisten David Törnebäck och stråkkvartetten Qvartiett. Missa för allt i världen inte detta!
”Prelude” är inspelad på Studio Epidemin av ljudtekniker Henrik Cederblom, producerad och mixad av Mathias ”Nille” Nilsson (Fibes, oh fibes!), mastrad av Hans Olsson Brookes och med stråkarrangemang av Erik Dahl. Videon är filmad och regisserad av Björn Andersson (Hellblau Design Co) på studio Epidemin. Musiken släpps på Bearflag Records.

Recordlabel: Bearflag records

Publisher: Musichelp

Song in our catalog